Bild som illustrerar AI arbetet på Factoringgruppen

Nu tar vi nästa stora steg med Artificiell Intelligens (AI)

Just nu pratar alla i finansbranschen om artificiell intelligens och machine learning. Både banker och långivare investerar stort i digital teknik och smarta, självlärande system. Vi är också inne i ett stort och innovativt digitaliseringsprojekt, som du kommer att kunna följa både här på bloggen och i sociala medier.

Finansbranschen och artificiell intelligens. A match made in heaven?

Finansbranschen står som sagt mitt i stormens öga av en enorm förändring. Digital teknik som tillåter oss att automatisera och personalisera alltifrån kreditbedömningar till utbetalningar och kundsupport är inte längre framtiden. Tekniken finns är här och nu och är grunden för att kunna implementera AI.

Ta vårt IT-system som ett exempel. Idag är hela processen från kreditansökan till behandling och utbetalning 100 % automatiserad, vilket ger våra kunder både snabbare och mer kostnadseffektiv service.

Nästa steg är att vidareutveckla detta med hjälp av artificiell intelligens (AI). Tillsammans med våra smarta IT-system kommer de att göra våra processer enormt mycket effektivare, samtidigt som de ger oss och våra kunder tillgång till nya insikter och data.

Vad innebär AI för ett factoringbolag?

Hur finansbranschen – eller factoringbranschen – kommer att se ut imorgon vet vi såklart inte idag. Men vi vet att AI-tekniken i kombination med allt smartare system för business intelligence och tillgång till enorma mängder data kommer att förändra i stort sett varje del av vår affärsmodell. Därför har vi bildat ett dedikerat team i företaget som ska leda utvecklingen och göra oss till en ledande aktör på AI inom finansbranschen.

Varför gör vi det?

Vårt mål är att bryta ny mark för kunna ge våra kunder tillgång till alla fördelar som AI och digitalisering innebär. Redan i början av nästa år lanserar vi en försmak av detta när vi genom tjänsten Clarity lanserar kostnadsfri business intelligence till våra kunder. Men det är bara början.

Successivt kommer vi att växla upp ytterligare och erbjuda flera nya finansiella tjänster ut till våra kunder. Vi kommer också kunna ge dem tillgång till alltifrån dataanalyser, finansiella jämförelsetal för beslutsstöd och automatiserad dygnet-runt service.

Clarity: gratis business intelligence till våra kunder

Clarity är en digital business intelligence-tjänst. Genom att använda tjänsten, som är helt kostnadsfri, får våra kunder tillgång till en mängd kundanpassade insikter som rör deras finansiella status, fakturering och försäljning.

Vad innebär det?

”Clarity är lite som en en återkommande lägeskontroll, eller hälsocheck, för ditt företags reskontra och försäljning. ” Erik Finné, kreditchef Ativo Finans / Factoringgruppen

 

Clarity ger våra kunder tillgång till information och insikter som underlättar beslutsfattande. I tjänsten bearbetar vi en stor mängd data kring försäljningsstatistik, finansiella transaktioner och kunddata som vi sedan visualiserar till snabbtolkad data som man kan använda i sitt beslutsfattande.

Användaren kommer bland annat få tillgång till finansiella nyckeltal och genomsnittliga kredittider, snittvärden för faktura -och ordervärden samt betaltider.

Vill du testa Clarity?

Clarity kommer att släppas till våra kunder i en beta-version under första kvartalet 2018. Vill du veta mer eller lämna en intresseanmälan för att testa Clarity beta? Kontakta vår projektledare Filip Jansson på 031- 719 99 20 eller filip.jansson@factoriggruppen.se

Följ vår digitaliseringsresa!

Vill du veta mer om våra kommande projekt inom digitalisering, artificiell intelligens och machine learning? Följ oss här på bloggen eller på våra sociala medier.