Nu stärker vi upp vår krav- och fakturasupport ytterligare!

När vi nu söker en ny medarbetare är det inte bara för att stärka upp vår kravavdelning. I din nya roll blir du en spindel i nätet, som arbetar i gränsen mellan vår factoringverksamhet och kravhantering. Du hjälper våra kunder med support i fakturafrågor, obetalda fakturor och krav. Med tiden kommer du att bygga upp en unik expertis och erfarenhet av kundhantering i ett finansföretag.

Hur ser en arbetsdag ut?

Det enkla svaret är att ingen dag kommer att vara lik den andra. Det kanske är något som många säger, men vi tror att du kommer att märka att det är sant hos oss. I din roll får du förstahandsansvaret för dagligt inkommande och utgående kontakter via mail och telefon. Varje ärende är unikt, vilket ställer krav på både flexibilitet och fingertoppskänsla.

I det dagliga arbetet kommer du tillhöra bolagets inkassoavdelning. Största delen av arbetet utförs per telefon och mail för att genom proaktivitet lyfta problem och söka lösningar i tidigt skede. Vi i teamet gillar att jobba under i högt tempo, så det är en förutsättning att du trivs med det.

Var hamnar jag i organisationen?

Ditt nya arbete är en ny roll hos oss; en hybrid mellan kundsupport och inkassohandläggare. Ditt primära ansvar är kravhantering, kreditsupport och återbäring av förfallna fakturor hos Factoringgruppens factoringkunder. Men du kommer även arbeta med support för de kunder som endast använder våra inkassotjänster och daglig betalningsplacering.

Rapporterar gör du i första hand till affärsområdeschefen för inkasso men du kommer även assistera avdelningen för fakturaköp. Dina erfarenheter och din kompetens kommer avgöra din exakta placering i företaget och din karriärväg när vi växer. Din placering blir i våra nyrenoverade lokaler, i Krokslätts fabriker, Mölndal.

 

Möjlighet att lära sig ett unikt hantverk

Vi tror att du är villig att lära dig det hantverk som en riktigt duktig handläggare på området bemästrar. Din och dina kollegors insats med kunder, förfallna fordringar och betalningsplaceringar är avgörande för företagets möjligheter att bedriva lönsamma affärer. Därför är dina personliga egenskaper viktiga för oss. Extra stort värde sätter vi vid att du har vana vid eller fallenhet för att bemöta kundkontakter på ett positivt men handfast sätt.

Måste jag ha arbetat med detta innan?

Det är en fördel om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare, eller åtminstone har hanterat fakturaflöden i någon form. Kanske arbetar du idag med konsumentkrediter, telefonbank eller med kundsupport och vill ta nästa steg eller lära dig nya saker. Du bör dessutom ha vissa baskunskaper i svenska företagsformer och företagsekonomi. Telefonvana ser vi positivt på då mycket av arbetet görs bäst den vägen. Dessutom bör du även ha ett väl utvecklat skriftspråk då du kommer ha kontakt med såväl ekonomiavdelningar på börsnoterade företag som företagsledare hos mindre entreprenörer.

Som person ser vi att du är lyhörd men samtidigt självgående och vågar ta beslut inom givna ramar samt att du är prestigelös i samarbetet med övriga kollegor. Du kommer hantera en stor mängd fordringar dagligen och behöver ha kapacitet att behandla alla dessa snabbt och effektivt utan att tumma på den noggrannhet som krävs.

Lön och ersättning

Branschmässig lön enligt överenskommelse, pensionsavsättning och friskvårdsbidrag. Fem veckors semester.

Anställningsvillkor

Arbetstid är heltid måndag – torsdag 8-17 samt fredag 8 – 16, med lunch mellan 12-13. Provanställning om sex månader tillämpas.

Om oss

Affärsområdena Factoringgruppen och AF Inkasso är bägge bifirmor till Ativo Finans AB, Sveriges kanske starkaste och mest expansiva factoringbolag. Huvudkontoret, dit vi nu söker ytterligare medarbetare, är placerat i nyrenoverade lokaler i Krokslätt och huserar ca 25 anställda utöver företagets säljare som är spridda över landet.

Företaget är en väletablerad spelare på factoringmarknaden med ett modernt och digitalt förhållningssätt. På Factoringgruppen har vi visionen att alla företag ska ha möjlighet att göra bra affärer och för att kunna erbjuda detta arbetar vi under ledorden kundnöjdhet, ödmjukhet, respekt och vinnare. Läs mer på: https://www.factoringgruppen.se/

 

Ansökan

Sök jobbet genom att skicka in CV och personligt brev senast den 1 juli 2019. Urvalsprocessen kommer dock påbörjas omgående och kan komma att avslutas tidigare varför vi ber dig sända din ansökan snarast.

 

Kontaktperson vid frågor

Per Sernhage, Affärsområdeschef AF Inkasso

E-post: per.sernhage@factoringgruppen.se
Telefon: 031-719 99 20

Ativo Finans AB
Krokslätts fabriker 30
431 37 MÖLNDAL
031 – 719 99 20