Bild på Erik Svensson som säljer fakturor och arbetar med factoring i Sundsvall och Norrland

Nu stärker vi vår närvaro i Norrland!

 

Från Gävle till Haparanda. Gäddede och Östersund. Erik Svensson känner Norrland.

Och Norrland?

Norrland känner Erik.

 

När vår nya regionansvarige säljare, Erik Svensson, den 1/3 rivstartar vår verksamhet i Norrland är han väl förberedd. Få hittar i Norrland som han gör. Få har träffat fler företagare. Eller besökt fler företag. Få har käkat lika många renklämmor i bilen.

 

”Jag vill se verkstadsgolvet; trampa runt på bygget.”

– Jag vill alltid veta vem jag gör affärer med – ta bilen ut, kika runt på verkstadsgolvet eller byggarbetsplatsen och träffa människorna i företaget. Förstå vad deras företagande handlar om. Det är så man bygger relationer, vilket gör att man kan föreslå fungerande finansieringslösningar.

Det var också därför han tände till på idén att bygga upp Factoringgruppens verksamhet i Norrland.

– Factoringgruppen har samma inställning som jag: man vill ha en personlig och nära relation till kunderna och man tänker långsiktigt. Man sätter också stolthet i att värna om både sina egna kunder och relationen till kundernas kunder. Jag vet att det uppskattas hos de företag som jag möter.

– Det var nog vår samsyn i detta som gjorde att det blev en så bra match mellan mig och Factoringgruppen.

 

Ny på Factoringgruppen – lång erfarenhet inom factoring och fakturaköp

Så, vem är vår nya kollega?

Erik Svensson är 45 år och bor i Sundsvall. Han har 20 års erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom finansiering, factoring, försäkringar och kapitalplaceringar. Främst för företag, men även för privatpersoner.

– Senast arbetade jag med factoring och fakturaköp på bland annat Profina Finans och Eurofinans. Jag har bara gott att säga om dem! Samtidigt känns möjligheten att bygga upp Factoringgruppens närvaro i Norrland som en fantastisk chans!

Har synen på factoring och fakturaköp förändrats under de tio år som du har arbetat i branschen?

– Ärligt talat så var nog factoring inte riktigt accepterat i alla läger för tio-femton år sen. En del tänkte kanske att man var tvungen att ha likividitetsproblem för att sälja eller belåna företagets fakturor.

Men Erik har sett en stor förändring de senaste fem-sju åren:

– Idag är factoring mycket mer utbrett. De flesta bolag ser hur viktigt det är med ett bra cash flow, för att låta kapitalet arbeta i företaget och inte bindas upp i långa kredittider. I många branscher med långa projektcykler och stora utlägg – som bygg, transport och i grossistledet – är det väldigt utbrett.

Hur ser du på Factoringgruppen som factoringbolag?

– Factoringgruppen jobbar stenhårt. Man är idag en aktör som hanterar fakturor för 1,7 miljarder per år. Det kan låta mycket, men man är ändå mycket mindre än de stora jättarna. Jag gillar att man är en uppstickare i branschen, med ambitionen att bli störst. Det gör att vi tänker i nya banor för att fånga upp marknaden och bygga relationer.

Vill du veta mer om oss som factoringbolag eller våra tjänster för fakturaköp i Norrland? Då kan du klicka här.

Du är också varmt välkommen att kontakta Erik Svensson direkt, på:

E-post: erik.svensson@factoringgruppen.se

Telefon direkt: 0722-470977
Telefon växel: 031-7199920