Fakturaköp frigör tid, så att vi kan fokusera på rätt saker!

David Berglund driver bygg- och anläggningsföretaget DTC Mark & Bygg. Vi träffar honom i Kungsbacka utanför Göteborg, där företaget utför markarbeten för en pågående utbyggnad av köpcentrat Hede Fashion Outlet.

– Vi arbetar med flera större projekt samtidigt. För oss underlättar factoring extremt mycket eftersom vi alltid vet när vi får betalt och att vi har koll på likviditeten i bolaget. Vi slipper också hantera fakturor och påminnelser, vilket gör att vi kan ägna mer tid åt att räkna på nya projekt och utveckla bolaget, säger David.

Tillsammans med sina 15 anställda utför DTC Mark & Bygg byggprojekt i hela Västsverige. Projektet i Kungsbacka är bara ett av flera större pågående arbeten. Man gör också markarbeten för en ny bilhall, bygger LSS-boende och bygger ny tvätthall för OKQ8. Det är helt enkelt många bollar i luften samtidigt, så fakturaköp hjälper till att hålla administrationen nere.

Långa betalningstider inte ovanligt i byggbranschen

I många projekt är DTC Mark och Bygg underentreprenör till större byggföretag. Många gånger är både projektcyklerna och betaltiderna långa, vilket gör att företaget får ligga ute med en del kapital innan man själv får betalt. Ibland kommer också inbetalningarna senare än planerat.

– Factoring tar bort huvudvärken kring likviditet och gör att man som företagare kan syssla till 100 % med det man gillar; att driva och utveckla företaget.

Viktigast är att kundrelationerna värnas

Som många andra av våra kunder kom David först i kontakt med oss, när en kund skickade en faktura som var överlåten till oss på Factoringgruppen.

– Jag hade inte varit i kontakt med Factoringgruppen innan och hade därför lite frågor om fakturan och hur fakturaköp fungerar. Jag fick en väldigt bra bild av företaget och er factoringtjänst, vilket var en av anledningarna till att vi valde Factoringgruppen när vi senare själva skulle sälja fakturor. Det har jag aldrig ångrat! Jag rekommenderar verkligen Factoringgruppen, de tar hand om våra kunder och kundrelationer på ett professionellt och tryggt sätt.

En bonus är integrationen med Bygglet

DTC har i skrivande stund varit kund till oss under ungefär tre år. Under hela den tiden har de också använt projektverktyget Bygglet. Det ger en annan fördel, enligt David:

– Vi använder factoring för att det underlättar för oss och sparar tid. Factoringgruppens tjänster är integrerade med Bygglet, vilket sparar ytterligare tid. När vi skapar en faktura i Bygglet kan vi med ett klick överlåta den till Factoringgruppen, så får vi ut pengarna direkt och vet att den skickas ut och att påminnelser mm sköts enligt konstens alla regler. Supersmidigt!

Driver du också företag inom bygg- och anläggning?

Vi har över tio års erfarenhet av finansiering i små och medelstora byggföretag. Prata med oss om du söker en smidig och kostnadseffektiv factoringlösning som ger dig extra likviditet och frigör tid. Vi har kunder i hela Sverige och har kontor i Göteborg (huvudkontor), Stockholm, Helsingborg och Sundsvall. Varmt välkommen att kontakta ditt närmaste kontor för mer information eller prisuppgift!

 

Factoringskolan_ att sälja fakturor