Snart jul och nyår!

Ärligt talat. Är det inte smått otroligt att vi redan kan sammanfatta 2018? Visst har det gått fort? Det känns som om vi skålade in förra tolvslaget alldeles nyss och nu är det snart dags igen. Men även om året har gått fort har det hänt mycket i vår omvärld. Brexitförhandlingar, ett allt mer upptrissat läge mellan USA och Kina och – inte minst – efterspelet efter riksdagsvalet här på hemmaplan.

Även på Factoringgruppen har det hänt mycket under året, både stort och smått. En av de största händelserna som inträffade under året, har att göra med ett mycket strategiskt inköp. Mer om det längre ner.

 • Året när vi fick nationell täckning, på allvar
  Det är fantastiskt att se hur vår kundorganisation vuxit under året, både på sälj- och kreditsidan. Idag kan vi med råg i ryggen säga att vi har nationell täckning, med en serviceorganisation som når ut till kunder i hela Sverige.
 • Året när vi digitaliserade och automatiserade
  2018 är också året när vi arbetade stenhårt för att kapa tid till beslut och utbetalning. Vi har digitaliserat och automatiserat där det är möjligt, blivit fler kredithandläggare, blivit med en utvecklingsavdelning och utvecklat våra arbetssätt och processer. För dig som kund innebär det bland annat kortare ledtider och snabbare service. Men det kommer mer, var så säker!
 • Året när vi byggde nya samarbeten
  Under 2018 har vi också startat upp flera spännande samarbeten. Om du är Bygglet-användare har du säkert sett att du numera kan sälja dina fakturor direkt i programmet. Vi står också i startgroparna för vårt nya samarbete med löne- , fakturerings- och bokföringsprogrammet Bokio. Mer om det framöver!
 • Året när vi lärde oss massor om våra kunder
  2018 är också året när vi gjorde vår första stora kundundersökning. Tack för all feedback, konstruktiv kritik – och inte minst – tack för att nio av tio av er rekommenderar oss till andra företag. Vi lovar att förvalta det förtroendet väl.
 • Året när vi gjorde ett mycket strategiskt inköp…
  2018 var också året när vi blev flipper-fierade. Vi köpte ett flipperspel. Monster Bash. En riktig klassiker. Okej då, kanske inte den tyngsta strategiska förändringen under året…men ”we’re never going back”, om man säger så. Så kom in och (försök!) utmana vårt high score när du har vägarna förbi vårt kontor i Göteborg nästa gång!

Hur blir året 2019?
Det vet vi såklart inte riktigt än. Men om 2018 var året när våra digitala satsningar växte fram och utvecklades, så blir 2019 året när vi rullar ut dem till dig som kund. Det kommer nya smarta lösningar och fler kreativa samarbeten som fortsätter att ge dig den personliga service som du förväntar dig av oss, samtidigt som du får ännu snabbare utbetalningar och nya, smarta tjänster och mervärden. Det kommer att bli ett riktigt spännande år!

Så stort tack till alla kunder, medarbetare och samarbetspartners för ännu ett fantastiskt år. En riktigt God Jul och Gott Nytt år till er alla!

Lars Jansson
VD och grundare (och high score-innehavare)