FACTS

Fakturaköp gav trygghet och stabilitet i osäkra tider för Agekil

Agekil AB har valt att använda fakturaköp för att säkra kassan och bygga för framtiden: ”Pengarna kommer in direkt och det har gett oss möjligheten att bygga upp kapital för att driva företaget framåt och vidare”

Med fokus på att lösa problem som kan uppstå med otäta avloppssystem har Agekil AB, som grundades 2007, etablerat sig om en pålitlig aktör med omfattande erfarenhet inom sitt område. I den här artikeln delar Jan Ferdell, Affärschef på Agekil, med sig av hur fakturaköp har hjälpt dem på deras företagsresa.

Fakturaköp ger en trygghet i osäkra tider

Idag driver Jan företaget tillsammans med sin kollega Marcus Cissig. 2019 gick företaget igenom en tuff period, något som många företagare får erfara någon gång, och de genomgick en rekonstruktion. Något som krävde att företaget snabbt behövde få in kontanter för att kunna fortsätta att driva företaget framåt.

“I den processen upptäckte vi fördelarna med fakturaköp. Efter research av olika aktörer på marknaden landade valet på Factoringgruppen, ett val vi inte har ångrat.”

Idag går företaget starkt och fakturaköp har varit en av pusselbitarna som har hjälpt till på vägen.

“Fakturaköp har varit helt avgörande för att säkra företagets överlevnad. För oss har det gjort stor skillnad, eftersom pengarna kommer in direkt och det har gett oss möjligheten att bygga upp kapital för att driva företaget framåt och vidare”

När vi frågar Jan hur deras användning av fakturaköp har förändrats över åren, svarar han:

“Vi använder oss fortfarande av fakturaköp, men inte i samma omfattning som tidigare. Det som är smart med fakturaköp hos Factoringgruppen är att man kan använda det som en slags flexibel checkkredit. Man behöver inte alltid använda det, utan bara när det finns behov.”

På frågan om kunderna i sin tur har reagerat på att de säljer sina fakturor berättar han vidare:

“Precis i början, för några år sedan, fick vi ibland frågor om vi var påväg neråt och liknande. Men nu märker vi att det har skett en förändring i attityden, där fakturaköp har blivit alltmer etablerat och ett vanligare alternativ för finansiering. När vi kommunicerar med våra kunder upplever vi inga konstigheter alls, fakturan ser fortfarande ut som den kommer från oss, med ett litet tillägg längst ner, så det har inte varit några problem.”

Sammanfattningsvis kommer vi in på vad Jan tycker skiljer Factoringgruppen från andra bolag i samma bransch:

“Det är framför allt bemötandet, det är proffsigt och ni har ett genuint intresse för oss och vår affär. Samt att ni även har en bra koppling till Bygglet, det skapar ett bra ”paket” för småföretag.”

Om Agekil:

Med fokus på att lösa problem som kan uppstå med otäta avloppssystem har Agekil AB, som grundades 2007, etablerat sig om en pålitlig aktör med omfattande erfarenhet inom sitt område. Företaget erbjuder en helhetslösning för att åtgärda problem med otäta avlopp, något som gett företaget en unik position på marknaden. Företaget har idag även utvecklat en helt egen, unik metod för provisoriska avloppsystem inför relining.

Läs mer om Agekil här: https://agekil.se/

Fakturaköp hos Factoringgruppen i korthet:

  • Snabba utbetalningar, pengar på kontot samma dag.
  • Flexibelt, ni använder enbart tjänsten när behov finns.
  • Inga bindningstider på samarbetet.

Låter det intressant? 

Kom igång direkt och få ett prisförslag baserat på ditt företag genom att logga in med BankID här, eller kontakta kundansvarig för din region.