Fakturaköp - så funkar det

Att vara kund hos oss är enkelt, smidigt och tillförlitligt - och du får alltid personlig service när du har frågor eller behöver support. Du får snabbt betalt och kan fokusera på att driva och utveckla ditt företag - istället för att oroa dig över likviditeten.

Så här går det till:

 • Bild med grön och svart ikon för avtalsskrivning vid ny factoring kund

  1. Teckna avtal med oss

  Vi börjar med att skriva ett avtal om fakturaköp, som bland annat reglerar den procentsats som ska dras från fakturabeloppet. Vi har ingen uppstartskostnad.

 • Bild som visar fyra fakturor att köpa

  2. Välj vilka fakturor du vill sälja

  Vi köper både enstaka och flera fakturor. Hur många du vill att vi köper avgör du, vi har inget minimiantal. Vi har inte heller något minimibelopp per faktura.

 • 3. Vi skickar fakturan till din kund

  När du sålt en faktura till oss tar vi över kundfordran. Det framgår alltid tydligt på fakturan att den är överlåten till oss samt vilket bankgiro din kund ska använda för inbetalningen.

 • 4. Pengarna betalas till ditt konto

  Så snart vi har skickat ut fakturan till din kund, betalar vi beloppet till ditt företagskonto, enligt vårt avtal. I de flesta fall betalar vi ut pengarna samma dag, inom några timmar.

Extra likviditet, när du behöver den

Förbättrad likviditet är prioriterat hos de flesta företagare. Det ger dig också större utrymme för investeringar och andra satsningar. När vi köper dina fakturor ser vi därför till att du får dina pengar direkt.

”Fakturaköp ger våra kunder tillgång till pengar och kontanta medel snabbt och enkelt när det behövs. Oftast görs utbetalningen redan inom ett par timmar efter att vi har köpt en faktura.” Niklas Arvidsson, försäljningschef

Frihet att välja vilka fakturor du vill sälja

Hos oss på Factoringgruppen har du alltid friheten att bestämma vilka fakturor du vill att vi köper och hur många. Ditt företags behov av likviditet varierar över tid och därför är vår tjänst också helt flexibel – du betalar endast för de fakturor du väljer att sälja till oss.

På köpet slipper du fakturaadministrationen

När vi köper en faktura av ditt företag innebär det också att du slipper sköta administrationen kring dina fakturor. Vi tar också över fakturaadministrationen, vilket gör att du slipper problemet med påminnelser och dröjsmålsräntor. Vi bevakar fakturorna, gör påminnelser eller anlitar inkassobyrå om de inte blir betalda i tid. Om du sköter din fakturering via vår kostnadsfria, faktureringstjänst online så slipper du också ha ett separat faktureringsprogram.

Med eller utan regress?

När du jämför fakturaköp med eller utan regress kan det vara bra att ställa följande frågor:

 • Är det viktigt att kunna sälja så många fakturor som möjligt?
  Vid factoring utan regress gör factoringbolaget en striktare kreditbedömning av både din och dina kunders verksamhet. På grund av detta sållas fakturor till kunder med något större kreditrisk bort och du kan inte sälja dessa.
 • Är snabba utbetalningar viktiga?
  Då ska du använda fakturaköp med regress. Anledningen är att kreditbedömningen tar kortare tid på detta sätt vilket gör att factoringföretaget kan göra utbetalningen snabbare.
 • Hur viktigt är priset?
  Av naturliga skäl blir det något dyrare att använda fakturaköp utan regress då det innebär att factoringföretaget tar en större kreditrisk.

Om du vill prata direkt med någon av oss, finner du kontaktuppgifter till din närmaste representant hos oss här. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Helsingborg

Är factoring rätt för ditt företag?

Hör av dig till oss så berättar vi mer eller ger dig en prisuppgift direkt över telefon. Du förbinder dig inte till något och dina uppgifter är säkra hos oss.

Left column
Right column

  De personuppgifter som ni fyllt i ovan kommer att sparas hos Ativo Finans AB under max tre månaders tid. Ativo Finans AB sparar och behandlar uppgifterna enbart i syfte att kunna besvara er förfrågan. Läs vår Integritetspolicy här.

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”