Fakturaköp - så funkar det

Fakturaköp, eller factoring, är ett smidigt sätt att snabbt öka ditt företags likviditet. Vi köper dina kundfakturor, du får betalt av oss direkt och kan sedan fokusera på att driva och utveckla ditt företag - istället för att oroa dig över likviditeten.

Det finns många fördelar för dig med att använda dig av factoring eller fakturaköp. Vi erbjuder dig flexibla lån genom tjänsten fakturaköp, vilket innebär att du säljer dina kundfakturor till oss istället för att skicka dem till dina kunder. Hur många fakturor och när du säljer dem till oss, avgör du.

Fakturaköp: likviditet när du behöver den

Förbättrad likviditet är prioriterat hos de flesta företagare. Det ger dig också större utrymme för investeringar och andra satsningar. När vi köper dina fakturor ser vi därför till att du får dina pengar direkt, oftast samma dag som vi har fått fakturan från dig. Det betyder också att du slipper problemet med påminnelser och dröjsmålsräntor, eller att pengarna är slut när du till exempel ska betala löner och leverantörer.

Du väljer vilka fakturor du vill sälja och när

När använder vår tjänst för fakturaköp har du alltid friheten att bestämma vilka fakturor du vill sälja, när och hur många. Ditt företags behov av likviditet varierar över tid och därför är vår tjänst också helt flexibel – du betalar bara för tjänsten när du använder den.

Superenkel administration från dag ett

När du säljer fakturor till oss innebär det att du slipper all fakturaadministration. Vi bevakar dina fakturor, gör påminnelser eller anlitar inkassobyrå om fakturan inte blir betald i tid. Om du sköter din fakturering via vår kostnadsfria, faktureringstjänst online så slipper du också ha ett separat faktureringsprogram. Smidigt va?

 

Kort och gott, factoring ger dig frihet, tid och likviditet så att du kan fokusera på att driva och utveckla din verksamhet. Kontakta oss, så berättar vi mer om vad det innebär att vara kund hos oss. Du kan också enkelt lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig inom 15 minuter – välkommen!

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”