Inkasso

Varför använder företag inkasso och vilka är fördelarna?

Inkasso är till för dig som, trots fakturering till kund, inte har fått betalt för utfört arbete eller sålda varor. Det är en smidig och enkel tjänst som hjälper dig att få pengar för dina obetalda fakturor. Du slipper dessutom svåra samtal med din kund och får tid över till annat än att jaga sena betalningar.

Vem ska använda inkasso och när behövs det?

Inkasso används i många olika situationer. Det kan till exempel vara så att din kund inte går att nå efter att du slutfört ett jobb. Eller så lovar kunden att betala enligt din faktura, men inget händer. Följden blir i många fall att du får lägga tid på att påminna och hålla kontakt med kunden. Om betalningen dröjer kan det dessutom uppstå likviditetsbrist i ditt företag till följd av den sena betalningen. Obetalda fakturor kan bli väldigt betungande, både administrativt, mentalt och ekonomiskt. Och arbetsbördan riskerar att växa ytterligare när verksamheten växer.

Våra tjänster är anpassade för små och medelstora företag

Vi riktar oss främst till dig som bara någon gång emellanåt, eller kanske för första gången, har problem med obetalda fordringar. Till skillnad från större inkassoföretag, som enbart är intresserade av volymkunder, är vår service anpassad utifrån den mindre kundens behov. Det ger dig många fördelar:

  • Inga kostnader för årsabonnemang
  • Inga volymkrav, vi hanterar även enskilda krav och fakturor
  • Inga fasta avgifter utöver en grundavgift
  • Alltid ”no cure, no pay”, vilket innebär att vi tar betalt först vid lyckad inkassering

 

Det innebär också att vi tar både små och stora inkassouppdrag på samma allvar. Ingen fordran är för stor eller för liten för oss, principen är densamma. Vårt mål är att med snabbhet och respekt för dig och din kund, se till så att du får betalt för dina fakturor.

Varför är det viktigt att undvika sena betalningar?

Att få betalt i rätt tid, eller i alla fall påskynda betalning så långt det är möjligt, förser ditt företag med likvida medel snabbare – vilket i sin tur möjliggör nya affärer och nödvändiga investeringar. Valet att lämna kredittid till kunden för betalning av en faktura är helt och hållet ditt. En dålig uppföljning av förfallna fakturor kan leda till att ditt företag utnyttjas som bank, där kunden låter dröja på sin betalning i vetskap om att det ändå inte får några följdeffekter. Ett beslutsfast och tydligt agerande med dina förfallna fakturor, där inkasso kan vara en beståndsdel, skapar respekt hos dina kunder så att betalning framöver sker i tid.

Personlig inkassohandläggare

Hos oss får du dessutom alltid en personlig handläggare som du pratar med. Det gör att du alltid har möjlighet att diskutera alternativa sätt att kräva betalning inom lagens ramar, om du är osäker på att skicka inkassokrav. Alla situationer är unika och kräver därför ofta anpassade lösningar.

Inkasso hjälper dig att få betalt snabbt

Ju längre tid som går efter att din faktura har förfallit till betalning, desto större blir risken för att din kund hamnar i ett sämre ekonomiskt läge och inte kan betala dig. När betalningen dröjer, ökar dessutom risken för att detaljerna i överenskommelsen med kunden glöms bort vilket gör att utrymmet för meningsskiljaktigheter och bestridanden ökar.

🍪 Mmm... cookies

Genom att fortsätta på sidan accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy.