FACTS

Niklas Allbäck - ny sponsoransvarig på factoringgruppen

Vi är glada över att välkomna Niklas Allbäck till Factoringgruppen! Niklas, med sin gedigna erfarenhet inom idrottsvärlden, kliver in som sponsoransvarig och kommer att fokusera på att utveckla våra samarbeten med idrottsföreningar runt om i landet.

Vad ser du fram emot i din nya roll? Vad blir ditt fokus den närmsta tiden?

Efter att ha jobbat med Factoringgruppen de senaste 4 åren på “den andra sidan” så vet jag vilken otroligt bra samarbetspartner vi är för föreningar. Men jag ser också en stor potential att etablera Factoringgruppen på ännu fler orter som en naturlig del i idrottsrörelsen, både som sponsor och finansiell partner där jag i första hand vet hur det kan vara kämpigt under perioder med de likvida medlen.

Hur fungerar ett partnerskap med Factoringgruppen?

Ett partnerskap kan se ut på flera olika sätt men vi tror på att vara en närvarande partner som bara är ett samtal bort när behov finns, men också där vi syns och är delaktiga i föreningarnas nätverk och där affärer med Factoringgruppen alltid innebär kickback till föreningarna.

Vad kan vi bidra med?

Till skillnad från banker och andra finansiella institutioner är vi flexibla och lyhörda till våra partners olika verkligheter. Vi förstår utmaningen med att bedriva en ideell förening, oavsett nivå, och finns alltid här för att hjälpa till. Sedan tror vi på att en investering i idrotten är en investering för framtiden och att föreningslivet spelar en extremt stor roll i skapandet av goda medborgare. Kan vi vara med och bidra till det så är det en självklarhet.

Vad är ditt första intryck av Factoringgruppen? Hur trivs du hittills?

Jag har blivit väldigt varmt välkomnad av alla kollegor och det känns härligt att vara i gång. Efter 10+ år i föreningslivet känns det inspirerande att vara i gång och jag ser fram emot uppdraget.

Varmt välkommen till oss på Factoringgruppen Niklas!