FACTS

Vi är stolt partner till Bygglet

Ett heltäckande projektverktyg som möter snabb och enkel finansiering via fakturaköp – det är vad vi kallar en match made in heaven.

Ett heltäckande projektverktyg som möter snabb och enkel finansiering via fakturaköp – det är vad vi kallar en match made in heaven. Det var också vad som hände när vi på Factoringgruppen inledde vårt partnerskap med Bygglet. Vi har pratat med Katja Widlund, marknadschef på Bygglet, om vårt samarbete.

Bygglet är ett projektverktyg specialiserat för dig i byggbranschen. I verktyget kan du hantera och administrera allt från resursplanering och tidrapportering till offerter och fakturor, på ett och samma ställe. Det ska inte vara ett projekt att driva projekt, precis som det inte ska vara svårt att frigöra pengar som redan finns i ditt företag. Det enades Bygglet och Factoringgruppen om 2014 då vårt partnerskap inleddes.

— För oss på Bygglet är det av största vikt att arbeta ihop med partners som bidrar till högt kundvärde och till våra kunders verksamhet. Våra kunder kan vid behov sälja sina fakturor till FG direkt genom våra system och därmed få in pengarna på kontot inom ett dygn, berättar Katja Widlund, marknadschef på Bygglet.

Företag inom byggbranschen är bland de som har störst utmaningar med långa betaltider på sina fakturor. Inköp och leverantörskostnader under projektens gång i kombination med betalningsvillkor upp mot 90 dagar leder ofta till att företag ligger ute med pengar länge i pågående byggprojekt. Utan smart finansiering är det likviditeten som tar smällen.

— Inom bygg kan det vara vanligt med långa betalningstider och ofta får man addera ytterligare tid om beställaren exempelvis inte betalar i tid. Att våra kunder kan välja att direkt få likvida medel innebär att de snabbare kan komma igång med sina investeringar i verksamheten, förklarar Katja.

När du säljer en faktura till ett factoringbolag innebär det också att du anförtror dem med relationen till din kund. Vi på Factoringgruppen tar det förtroendet på största allvar och bemöter alltid dina kunder som om de vore våra egna. Detta är vi både glada och stolta över att Katja instämmer med:

— Det finns många finansiella aktörer som inte riktigt förstår värdet i långvariga och härliga relationer med sina kunder. Där är Factoringgruppen ett undantag. De sätter kunderna i första rummet och inte bara det, utan även kundernas kunder eftersom de förstår att företagen också vill kunna ha fortsatta affärer med sina kunder längre fram. De är konsultativa i sin approach och ser i första hand till möjliga lösningar, istället för att driva sin egen sak till varje pris.

Vill du veta mer om vad det innebär att ha Factoringgruppen som partner? Du är varmt välkommen att höra av dig till vår försäljningschef/partneransvarig Niklas Arvidsson!