Vi är inkassoföretaget i Göteborg som värnar dina kundrelationer

Vi tror inte på standardlösningar eller stordrift. Istället tror vi på att varje kunds situation är unik och att en inkassotjänst alltid måste anpassas utifrån de förhållanden som gäller. Vi hjälper dig helt enkelt till en lösning där du får betalt för fakturor som gått över tiden, utan att din kund drabbas av onödigt hårda inkassometoder.  Vår bas är i Göteborg, men vi arbetar med kunder i hela Sverige.

Att anlita oss som inkassoföretag

Vi tror på att ett gott och ärligt samtal ger mer än tuffa åtgärder och hård ton. Därför försöker vi alltid att resonera oss fram till en inkassolösning som gör att du får betalt, utan att försätta din kund i en onödigt svår situation. Om kunden har problem att betala idag, kan vi till exempel hjälpa till med en avbetalningsplan som ger extra respit. Att arbeta oss innebär bland annat:

  • No cure – no pay

Till skillnad från många andra inkassoföretag arbetar vi på provision och tar betalt först när vi lyckas. Vi kallar det för ombudsinkasso.

  • Personlig kontakt, tillgänglighet och erfarenhet

Vi har över 20 års erfarenhet av inkasso och factoring i mindre företag och tar hand om din kund på ett professionellt sätt både på e-post och telefon.

  • Fullservice på riktigt

Vi hjälper dig under hela processen från att din faktura förfallit till att du fått betalt. Full administration av fordran, posthantering, pengabokning och oplacerade betalningar. Vi erbjuder dessutom juridisk rådgivning in-house samt tvistemålshantering via ombud.

  • Rätt lösning vid varje tillfälle

Vår inkasso är allt annat än standard och löpande band. Om du vill, hjälper vi dig och din kund med alltifrån avbetalningsplaner till konkursanmaningar, förlikningsupplägg, ackord, företagsrekonstruktioner och konkurser. Med vår samlade erfarenhet och juridiska kompetens ser vi till att du får en lösning som passar både dig och din kund.

  • Ytterligare hjälp till bättre likviditet

Obetalda kundfakturor binder upp kapital och påverkar din likviditet. Vi ser till att du får betalt snabbare, så att du slipper agera bank åt din kund. Våra inkassotjänster sköts av AF Inkasso som, precis som Factoringgruppen, ingår i factoring- och finansföretaget Ativo Finans AB med säte i Mölndal strax utanför Göteborg. Det gör att du även har möjlighet att anlita oss för andra tjänster för att förbättra din likviditet och få snabbare betalt, såsom fakturaköp, företagskrediter, påminnelser, kreditupplysningar och rådgivning.

Inga årsavgifter eller dolda kostnader

Med ombudsinkasso har du alltid full koll på kostnaderna. Vi sköter lagstadgade kostnader för inkassokrav och betalningsföreläggande. För detta tar vi ut en grundavgift per ärende mellan 250-1.000 kronor (du kan se prisexempel här). När vi lyckas med inkasseringen får du tillbaka 95 % av beloppet på dina fakturor, vi behåller 5 % samt förseningsränta.

Så här startar du:

  • 1. Ta en kopia på den förfallna fakturan.
  • 2. Skicka den i ett mejl till krav@ativo.se.

Klart! Vi skickar ut ett avtal och kan starta upp ditt ärende redan samma dag. Och om du har frågor är du varmt välkommen att ringa oss på: 031 – 709 08 00, mån-fre kl 08.00-17.00.

Vill du veta mer om våra övriga tjänster?

Läs mer om fördelarna med att sälja fakturor och hur factoring fungerar eller kika in på Factoringskolan:

Lär dig allt du behöver veta om factoring i vår Factoringskolan

🍪 Mmm... cookies

Genom att fortsätta på sidan accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy.