Sälja fakturor - vad kostar det?

Hos oss kan du sälja dina fakturor, enstaka vid behov eller löpande. Vi är helt transparenta i vår prissättning och du får alltid bästa pris utifrån ett antal parametrar. Du är varmt välkommen att kontakta oss för offert.

Exempel: Kostnad för att sälja fakturor

Vår taxa varierar mellan 2-5 % beroende på hur många fakturor du säljer via oss, vilken kredittid du har gentemot dina kunder och vilka fakturabelopp du använder. Prissättning av factoringtjänster brukar se ut ungefär så här:

Fakturabelopp: 100 000 kr
Avdrag (3 %): 3000 kr
Återstående belopp: 97 000 kr
Hanteringsavgift/faktura: 50 kr
Total kostnad: 3 050 kr (avdrag + fakturaavgift)
Du får ut: 96 950 kr

Detta täcker kostnader, administration och refinansiering i samband med faktureringen. Procentsatsen som svenska factoringbolag tar ut av dig som fakturautsällare ligger oftast mellan 2 – 5 % på fakturasumman. Den exakta siffran beror på flera olika faktorer, såsom fakturamottagarens kreditvärdighet, totalt antal fakturor som avtalas om och deras totala omfattning i kronor och ören.

Önskar du en offert?

Klicka här så kontaktar vi dig med en offert inom två timmar på vardagar. Om du vill veta mer om hur vår prissättning ser ut, kan du ladda ner vårt produktblad här.

Psst! Vill du veta vad det innebär att sälja fakturor och hur factoring fungerar? Klicka här så ser du hur det går till. Du kan också fylla i formuläret i sidans överkant, så återkommer vi till dig med mer information. Vi hörs!

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”