Sälj faktura

Vi köper dina kundfakturor

När du säljer din faktura till oss får du snabbt betalt och kan fokusera på att driva och utveckla ditt företag, istället för att oroa dig över likviditeten. Vid köpet tar vi ut en mindre procent av fakturabeloppet i avgift, resterande belopp får du utbetalat till företagets bankkonto – och oftast på samma dag.

Så här går det till:

 • Teckna avtal med oss
  Vi börjar med att skriva ett avtal om fakturaköp, som bland annat reglerar den procentsats som ska dras från fakturabeloppet. Vi har ingen uppstartskostnad.
 • Välj vilka fakturor du vill sälja
  Vi köper både enstaka och flera fakturor. Hur många du vill att vi köper avgör du, vi har inget minimiantal. Vi har inte heller något minimibelopp per faktura.
 • Vi skickar fakturan till din kund
  När du sålt en faktura till oss tar vi över kundfordran. Det framgår alltid tydligt på fakturan att den är överlåten till oss samt vilket bankgiro din kund ska använda för inbetalningen.
 • Pengarna betalas till ditt konto
  Så snart vi har skickat ut fakturan till din kund, betalar vi beloppet till ditt företagskonto enligt vårt avtal. I de flesta fall betalar vi ut pengarna redan samma dag.

Välj vilka fakturor du vill sälja

Hos oss på Factoringgruppen har du alltid friheten att bestämma vilka fakturor du vill att vi köper och hur många. Det finns många orsaker till att behöva använda sig av factoring. Ditt företags behov av kontanta medel varierar över tid och därför är vår tjänst också helt flexibel – du betalar endast för de fakturor du väljer att sälja till oss.

På köpet slipper du fakturaadministrationen

När vi köper en faktura av dig innebär det också att du slipper sköta administrationen kring dina fakturor, vilket gör att du slipper problemet med påminnelser och dröjsmålsräntor. Vi bevakar fakturorna, skickar påminnelser eller vidtar inkassoåtgärder om de inte blir betalda i tid. Fakturaköp underlättar helt enkelt ditt företagande!