FACTS

Vi är stolt partner till ÖIS

Det var inför säsongen 2020 som Factoringgruppen inledde ett partnerskap med ÖIS Fotboll.

Två män står utanför ÖIS klubbstuga och tittar glatt in i kameran

Det var inför säsongen 2020 som Factoringgruppen inledde ett partnerskap med ÖIS Fotboll. Efter ett år av gott samarbete tog vi vår relation ett steg längre när vi 2021 blev ny huvudpartner till den göteborgska fotbollsklubben – och resan är inte slut än. Vi har snackat med Niklas Allbäck, före detta klubbchef på ÖIS, som delar med sig av vad som egentligen ligger bakom partnerskapets framgångar.

Ett partnerskap är mer än ett sponsorskap. Medan en sponsor vanligtvis bidrar med medel i utbyte mot till exempel reklamplats är en partner delaktig i sin partners resa. Det handlar om att tillsammans skapa mervärden genom affärsnytta, exponering och representation. För att uppfylla dessa syften krävs mer än finansiering.

— För att lyckas i ett partnerskap krävs det engagemang, vilja och närvaro över tid, konstaterar Niklas Allbäck, före detta klubbchef på ÖIS.

Det finns många skäl till att älska ÖIS: Sveriges äldsta fotbollsförening. Från den gedigna gemenskapen på läktaren, det spännande spelet på planen och den framåtsträvande filosofin i organisationen. Därtill hör möjligheten för företag att tillsammans med klubben göra sunda affärer, en möjlighet vi är stolta över att ta del av och genom den kunna bidra med vår expertis.

— Vårt partnerskap med Factoringgruppen har sedan starten varit otroligt transparent och ömsesidigt. Factoringgruppen satte sig snabbt in i vår bransch och våra, från tid till annan svårigheter med likviditeten och tillsammans hittade vi en plan för hur vi kan jobba ihop för att lösa det, berättar Allbäck.

Hösten 2021 tog vi och ÖIS tillsammans fram konceptet Enkronasmatchen. Till skillnad från vad namnet antyder är Enkronasmatchen en match med gratis inträde som Factoringgruppen är matchvärd för. I samband med matchvärdstillfället erbjuder vi alla partners i ÖIS nätverk att sälja sin första faktura för en krona. Under hösten 2022 är det dags igen.

— Enkronasmatchen är ett roligt och spännande koncept som jag hoppas att vi kan spinna vidare ytterligare på. Mervärdet det ger är en bra deal för alla, säger Allbäck.

Vill du veta mer om våra partnerskap? Tveka inte att höra av dig till vår försäljningschef Niklas Arvidsson på 0761-82 08 61 eller niklas.arvidsson@fg.se.Vi är alltid öppna för nya möjligheter!