FACTS

Varför säljer man fakturor?

Innan man har provat på en factoringtjänst är det såklart vanligt att man har frågor om vad det innebär och varför man ska sälja fakturor. Enligt vår erfarenhet är den främsta anledningen som företag anger att de snabbt och tryggt får ut pengarna för företagets fakturor.

Fördelarna med att sälja fakturor:

  • Som vi nämnde ovanför är en stor fördel med att sälja fakturor att du får ut pengarna mycket snabbare än om du behöver vänta på att din kund ska betala. Genom att sälja fakturan vet du med 100 % säkerhet att du får ut pengarna. Betalningen sker oftast samma dag. Du slipper alltså vänta mellan 30 och 90 dagar, ibland längre, på att få betalt. Och du vet med säkerhet att du verkligen får ut pengarna, utan förseningar.
  • En annan fördel är att du helt slipper fakturakrångel och admin. När du säljer en faktura överlåter du ditt företags kundfordran till oss. Det innebär att vi skickar fakturan (fysiskt eller digitalt) till din kund samt tar hand om frågor och eventuella påminnelser om betalningen blir sen.
  • Genom att du frigör pengar direkt, och inte binder upp dem under kredittiden, får du likviditet som kan användas i din verksamhet. Du kan till exempel betala dina leverantörer kontant. Det gör att du i många fall kan utnyttja kassarabatter och på så sätt sparar pengar på företagets inköp. I många fall får du mer i kassarabatt än vad det kostar att sälja fakturan, vilket gör det till en bra affär på totalen.

Genom att sälja ditt företags fakturor får du alltså ett bättre kassaflöde och förbättrar företagets likviditet. Samtidigt slipper du hantera fakturor och kan fokusera 100 procent på att driva och utveckla ditt företag. Du kan läsa mer om hur det funkar att sälja fakturor här. Du kan också få en kostnadsfri och förutsättningslös offert redan idag, kontakta oss här.