Sälja fakturor med enskild firma

Går det? Det enkla svaret är ja, hos oss går det lika bra att sälja fakturor för dig som har enskild firma som för de som driver företag i andra former. Bland våra kunder finns därför många enskilda firmor. Här kan du läsa mer om att sälja fakturor och hur det kan hjälpa dig till bättre likviditet och minskad administration.

Varje gång du skapar en faktura, ger du också din kund kredit. Beroende på vilka betalningsvillkor du har avtalat med din kund varierar kredittiden i normalfallet mellan 30, 45 och 60 dagar. Under tiden binds fakturans värde upp i kundfordringar. Pengar som du helt enkelt får ligga ute med fram till dess att din kund betalar.

Frigör kapital direkt, i enskild firma

Om det handlar om större projekt kan summorna som du ligger ute med bli stora, vilket såklart påverkar din enskilda firmas likviditet. Det i sin tur kan medföra att du inte har tillräckligt med kontanta medel för att finansiera nya affärer, eller betala andra utgifter. Genom att sälja en eller flera av din firmas fakturor frigör du istället kontanta medel, direkt. Du slipper helt enkelt agera bank åt dina kunder. Kontanter som du istället kan använda för att utveckla din verksamhet och ta dig an nya projekt.

Fördelarna med factoring är många

Få ut pengarna redan idag

När vi köper fakturor av dig får du betalt för dina kundfordringar inom en arbetsdag. När du har ett avtal med oss kan vi göra utbetalningen redan inom två timmar. Genom att sälja faktura frigör du alltså kapital som kan göra nytta i din firma, istället för att du ska agera bank åt dina kunder.

Finansiering, när du behöver den

Som kund till oss har du tillgång till kontanta medel när du behöver det. Det gör att du aldrig behöver oroa dig över oväntade kostnader eller att din kund ska vara sen med en inbetalning. Genom möjligheten att sälja en eller flera fakturor har du alltid en smart och tillgänglig finansiering, precis när du behöver den.

Betala bara när du använder tjänsten

Att sälja fakturor till oss på Factoringgruppen innebär, till skillnad från många andra finansieringslösningar (som exempelvis en checkkredit), att du bara får en kostnad när du använder tjänsten. Vi tar endast ut en mindre procent av fakturans värde när du säljer den till oss samt en administrativ avgift, det är allt. Inga årsavgifter eller abonnemang.

Minska din administration

När du har sålt en faktura till oss sköter vi fakturabevakning och eventuella betalningspåminnelser. Om du vill kan vi även sköta inkasso för din firma, om din kund inte betalar i tid.

Finansiera tillväxt och nya affärsmöjligheter

Om ditt företag står inför ett större projekt eller behöver göra investeringar krävs kapital. Då ger factoring den extra likviditet som behövs. Många företagare säljer exempelvis fakturor för att kunna agera snabbare vid upphandlingar och förhandlingar samt för att finansiera ny utrustning.

Hur startar man med factoring?

Att starta med factoring går snabbt och enkelt. Lämna dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss så snart vi kan. Om du vill prata direkt med någon av våra lokala representanter hittar du kontaktuppgifter här: GöteborgStockholmSundsvall och Helsingborg.

Vill du ha mer information?

Om du vill få mer information är du alltid välkommen att kontakta oss eller läsa mer i vår FAQ.