Kan man sälja fakturor med enskild firma?

Det enkla svaret är ja, det går lika bra att sälja fakturor för dig som har egen firma som för alla andra företag. Bland våra kunder finns många enskilda firmor. Här kan du läsa mer om att sälja fakturor och hur det kan hjälpa dig till bättre likviditet och minskad administration. 

Varje gång du skapar en faktura, ger du också din kund kredit. Beroende på vilka betalningsvillkor du har avtalat med din kund varierar kredittiden i normalfallet mellan 30, 45 och 60 dagar. Under tiden binds fakturans värde upp i kundfordringar.

Om det handlar om ett större projekt kan summorna bli stora, vilket kan påverka firmans likviditet. När du säljer en eller flera av firmans fakturor frigör du kontanta medel direkt. Kontanter som du istället kan använda för att utveckla firman och ta dig an nya projekt. Fördelarna med factoring är många:

 • Få ut pengarna redan idag

  När vi köper fakturor av dig får du betalt för dina kundfordringar inom en arbetsdag. När du har ett avtal med oss kan vi göra utbetalningen redan inom två timmar. Genom att sälja faktura frigör du alltså kapital som kan göra nytta i företaget, istället för att du ska agera bank åt dina kunder.

 • Finansiering, när du behöver den

  Som kund till oss har du tillgång till kontanta medel när du behöver det. Det gör att du aldrig behöver oroa dig över oväntade kostnader eller att din kund ska vara sen med en inbetalning. Genom att sälja en eller flera fakturor har du alltid en smart finansiering, när du behöver den.

 • Betala bara när du använder tjänsten

  Att sälja fakturor innebär, till skillnad från många andra typer av finansiering, att det bara kostar när du använder tjänsten. Factoringgruppen tar en mindre procent av fakturans värde när du säljer den till oss samt en administrativ avgift, det är allt.

 • Minska din administration

  När du har sålt en faktura till oss sköter vi fakturabevakning och eventuella betalningspåminnelser. Om du vill kan kan vi även sköta inkasso om din kund inte betalar i tid.

 • Finansiera tillväxt och nya affärsmöjligheter

  Om ditt företag står inför ett större projekt eller behöver göra investeringar krävs kapital. Då ger factoring den extra likviditet som behövs. Många företagare använder till exempel factoring för att kunna agera snabbare vid upphandlingar och förhandlingar samt för att finansiera ny utrustning.

Hur startar man med factoring?

Att starta med factoring går snabbt och enkelt. Om det brådskar, ring oss på 031-7199920 så får du en prisuppgift direkt. Du kan också lämna dina kontaktuppgifter i något av formulären på sidan, så hör vi av oss inom en arbetsdag. Om du vill prata direkt med någon av våra lokala representanter hittar du kontaktuppgifter här: Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Helsingborg.

Vill du ha mer information?

Om du vill få mer information är du alltid välkommen att kontakta oss. Våra kunder finns i hela Sverige och du når oss enklast genom att ringa vår växel på 031-7199920.

Vad kostar det?

Om du vill få en prisuppgift/offert så är du varmt välkommen att kontakta oss, antingen via telefon på 031-7199920 eller genom att klicka här för att lämna dina kontaktuppgifter direkt på hemsidan (länken öppnas i ett nytt fönster).

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”

 

Factoringskolan_ att sälja fakturor