FACTS

6 fördelar med företagslån

Det finns många olika typer av finansiering för företagare att välja bland idag, alla olika gynnsamma i olika lägen.

Ett företagslån är ett bra alternativ för dig som behöver extra kapital för att finansiera investeringar i företagets utveckling eller tillväxt. I den här artikeln berättar Johan Holmqvist, produktansvarig för Factoringgruppens företagslån, om hur våra företagslån är ett smart val för dig och ditt företag.

Vilket är det främsta rådet du skulle ge till någon som överväger ett företagslån?

— Att titta runt ordentligt på marknaden och jämföra. Det finns ofta mycket dolda avgifter i olika aktörers erbjudanden. Vi på Factoringgruppen tydliggör alltid den faktiska totalkostnaden och arbetar exempelvis inte med skyhöga uppläggningsavgifter.

På vilka sätt bidrar ett företagslån till en bättre affär för företagaren?

— Om man jämför ett företagslån med en mer traditionell bankfinansiering som exempelvis en checkkredit är handläggningstiden mycket snabbare och enklare. Det krävs sällan åtskilliga kompletteringar i form av likviditetsbudget och affärsplan med mera. Dessutom är det en mycket mer flexibel lösning på många sätt utan årliga avgifter och massa mindre dolda avgifter som gör att det blir svårt att se vad den faktiska kostnaden är. Hos oss på Factoringgruppen kan man också lösa lånet utan kostnad när man vill.

Varför är just Factoringgruppen en trygg partner för företagslån?

— Vi har mångårig erfarenhet av att hjälpa företag med likviditet, både genom företagslån och factoring. Vi är personliga, flexibla och lätta att nå. Vi följer inte en färdig kreditmall utan gör faktiskt en riktig personlig bedömning där ofta fler blir beviljade.

6 fördelar med att teckna ett företagslån hos oss:

1. Flexibelt. Lånet kan lösas när som utan merkostnad.
2. Snabbt. Snabb handläggningstid – oftast får du svar inom 24 timmar.
3. Enkelt. Det krävs sällan massa kompletteringar och du kan ansöka direkt från din dator.
4. Tydligt. Vi har en tydlig prissättning där vi redovisar vad det faktiskt kostar dig som företagare att ta ett lån.
5. Inget bankberoende. Med vårt företagslån behöver du inte förbinda dig till en viss bank.
6. Dina möjligheter. Missa inte chansen till alla möjligheter som kommer med en bra affär – ta ett företagslån för att möjliggöra dem.

Läs mer och ansök om ett företagslån här. Det tar bara några minuter!