FACTS

Vilka fördelar finns det med fakturaköp?

Går du i tankar kring om fakturaköp kan vara rätt för ditt företag? Men undrar lite mer kring vilka fördelar det finns med att använda tjänsten?

En av de främsta fördelarna är att du på ett snabbt och tryggt sätt får ut pengar för företagets fakturor och stärker företagets likviditet. Förutom att stärka likviditeten finns det flera andra fördelar med att sälja sin faktura till oss på Factoringgruppen. Många av dem kan även komma väl till pass i de lite mer osäkra och speciella tiderna som vi befinner oss i just nu.

Möjlighet till flexibla betalningsvillkor, samtidigt som du får pengar direkt

Med långa kredittider kan det ta lång tid innan du får betalt för företagets fakturor, det gör att du agerar bank åt dina kunder. Att använda sig av fakturaköp ger dig större möjlighet till att vara tillmötesgående och ge dina kunder flexibla betalningsvillkor. Samtidigt slipper du vänta på att kunden skall betala fakturorna, du får ut pengarna direkt och kan återinvestera dem i verksamheten.

Mer tyngd i fakturan

Att skicka ut sina fakturor via ett factoringföretag ger ofta mer tyngd i fakturan och kan göra att den blir prioriterad högre hos mottagaren när det är dags för betalning.

Minskat administrativt arbete

När du säljer en faktura till oss skickar Factoringgruppen ut fakturan till din kund samt tar hand om frågor och eventuella påminnelser om betalning dröjer. Utöver det så sköter vi all fakturabevakning, tar hand om betalningspåminnelser och vi kan även sköta inkasso i de fall du har kunder som inte betalar i tid. Därmed minskar företagets administrativa arbete och man kan omfördela tid och resurser där det behövs som mest.

Hjälp med kostnadsfri kreditupplysning inför nya uppdrag

I dagens läge kan det svänga fort, därför kan det vara tryggt att alltid göra en kreditupplysning inför ett nytt uppdrag. Som kund till oss hjälper vi dig med kreditupplysning inför ett uppdrag, helt kostnadsfritt.

Flexibelt och prisvärt

Du bestämmer vilka fakturor du vill sälja och när, och betalar endast för de fakturor du säljer. Du slipper också att binda upp dig i långa avtal med betalningstider, vilket gör tjänsten både flexibel och prisvärd.

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan dra fördel av fakturaköp i din verksamhet.