FACTS

Säg hej till Factoringgruppens VD!

“Alla ska ha rätt att göra bra affärer”. Vår mission har fått oss att springa den extra milen i över 15 år. I den här intervjun får ni träffa vår grundare: Mr Factoringgruppen aka Lars Jansson. Vad fick honom att starta bolaget? Vilka tips har han till er som vill börja hos oss och varför är tävlingmentalitet så viktigt?

Lars Jansson Factoringgruppens VD svarar på frågor som hur allt startade och vad arbetssökande ska tänka på när de söker jobb hos FG.

Hur började allt?

Det fanns en vit fläck på kartan över vad finansbolag erbjuder. Alla företagare hade inte rätt att göra bra affärer helt enkelt. Vi tog oss an uppgiften från en ny vinkel. Jag har en bakgrund från service- och resebranschen och applicerade det tänket in i finansbranschen. För oss är snabb, intresserad och lyhörd service a och o. För oss går våra kunder och deras kunder alltid först. Vi finns här för dem, inte för oss själva.

Vad tycker du är viktigt för att skapa en bra arbetsplats?

Det ska vara tryggt och gött att komma till kontoret. Du är på jobbet mer än du är hemma, därför ska det gärna vara bättre än hemma. Vi behandlar varandra bra och har en trivsam arbetsplats, vi strävar efter att kontoret ska ha en hemkänsla. Trivs du inte ska du inte fortsätta jobba här. Den inställningen ställer krav på oss som arbetsgivare men också på alla människor som jobbar här, det gillar jag.

Hur skulle du beskriva kulturen på Factoringgruppen?

Jag är en tävlingsmänniska, mycket av vår kultur bygger på att hela tiden bli bättre och vinna våra kunders förtroende. Vi ser våra konkurrenter som motståndare och positionerar oss hela tiden mot dem. Sedan kan man vara vinnarskalle på olika sätt, det får aldrig bli synonymt med fula knep och att vi går över lik för att vinna. Det ska vara schysst och kul. De allra flesta tycker det är kul att vinna.

Vad erbjuder ni era anställda?

Stabil ordning i kaoset, högt i tak och kul på jobbet. Vi tar det vi gör på stort allvar men vi tar inte oss själva på stort allvar. Våra kunder ska alltid veta att de får 100 % engagemang av oss. Vi ställer höga krav på alla och det måste du gilla. Vinner vi blir du rikligt belönad, både genom pengar och genom andra roliga saker som vi gör tillsammans.

Jag är sugen på att söka jobba hos er, vad ska jag tänka på? Ge mig lite tips!

Visa att du har klipp i steget. Rätt personlighet och engagemang är det viktigaste, har du det kan du lära dig jobbet. Det gäller alla våra olika roller. Våga testa oss, matchar vi kommer vi båda bli vinnare!