Fakturaköp

Vi köper dina fakturor

Att använda fakturaköp hos oss är enkelt, smidigt och tillförlitligt – och du får alltid personlig service när du har frågor eller behöver support. Du får snabbt betalt för din faktura och kan fokusera på att driva och utveckla ditt företag – istället för att oroa dig över likviditeten.

Så här det till:

 • 1. Teckna avtal med oss. Vi börjar med att skriva ett avtal om fakturaköp, som bland annat reglerar den procentsats som ska dras från fakturabeloppet. Vi har ingen uppstartskostnad.
 • 2. Välj vilka fakturor du vill sälja. Vi köper både enstaka och flera fakturor. Hur många du vill att vi köper avgör du, vi har inget minimiantal. Vi har inte heller något minimibelopp per faktura.
 • 3. Vi skickar fakturan till din kund. När du sålt en faktura till oss tar vi över kundfordran. Det framgår alltid tydligt på fakturan att den är överlåten till oss samt vilket bankgiro din kund ska använda för inbetalningen.
 • 4. Pengarna betalas till ditt konto. Så snart vi har skickat ut fakturan till din kund, betalar vi beloppet till ditt företagskonto, enligt vårt avtal. I de flesta fall betalar vi ut pengarna samma dag, inom några timmar.

Extra likviditet, när du behöver den

Förbättrad likviditet är prioriterat hos de flesta företagare. Det ger dig också större utrymme för investeringar och andra satsningar. När vi köper dina fakturor ser vi därför till att du får dina pengar direkt.

”Fakturaköp ger våra kunder tillgång till pengar och kontanta medel snabbt och enkelt när det behövs. Oftast görs utbetalningen redan inom ett par timmar efter att vi har köpt en faktura.” Niklas Arvidsson, försäljningschef

Frihet att välja vilka fakturor du vill sälja

Hos oss på Factoringgruppen har du alltid friheten att bestämma vilka fakturor du vill att vi köper och hur många. Ditt företags behov av likviditet varierar över tid och därför är vår tjänst också helt flexibel – du betalar endast för de fakturor du väljer att sälja till oss.

På köpet slipper du fakturaadministrationen

När vi köper en faktura av ditt företag innebär det också att du slipper sköta administrationen kring dina fakturor. Vi tar också över fakturaadministrationen, vilket gör att du slipper problemet med påminnelser och dröjsmålsräntor. Vi bevakar fakturorna, skickar påminnelser eller vidtar inkassoåtgärder om de inte blir betalda i tid. Om du sköter din fakturering via vår kostnadsfria, faktureringstjänst online så slipper du också ha ett separat faktureringsprogram. Fakturaköp underlättar helt enkelt ditt företagande!

Med eller utan regress?

Du kan använda fakturaköp med eller utan så kallad regress (med eller utan återgång till fakturautställaren när kunden inte betalar fakturan). När du jämför de både kan det vara bra att ställa följande frågor:

 • Är det viktigt att kunna sälja så många fakturor som möjligt?
  Vid factoring utan regress gör factoringbolaget en striktare kreditbedömning av både din och dina kunders verksamhet. På grund av detta sållas fakturor till kunder med något större kreditrisk bort och du kan inte sälja dessa.
 • Är snabba utbetalningar viktiga?
  Då ska du använda fakturaköp med regress. Anledningen är att kreditbedömningen tar kortare tid på detta sätt vilket gör att factoringföretaget kan göra utbetalningen snabbare.
 • Hur viktigt är priset?
  Av naturliga skäl blir det något dyrare att sälja fakturan utan regress då det innebär att factoringföretaget tar en större kreditrisk.

Om du vill prata direkt med någon av oss, finner du kontaktuppgifter till din närmaste representant hos oss här. Vi har kontor i  StockholmGöteborgNorrland och Skåne.

Vanliga frågor

När du säljer dina fakturor till oss får du snabbt den likviditet som du behöver i din verksamhet och slipper ligga ute med pengar innan du får betalt av din kund. Andra fördelar är:

 • Minimerad och enkel administration
 • Slipp hantera fakturapåminnelser och kundreskontran – det tar vi hand om
 • Undvik glapp mellan pengar ut och pengar in i företaget
 • Ökade kontanta medel tillgängliga för moms, skatter och löner
 • Ökade möjligheter att ge dina kunder flexibla betalningsvillkor
 • Möjlighet att utnyttja kassarabatter hos dina leverantörer

Vi använder oss av individuell prissättning. Den provision du betalar (dvs det procentuella avdraget på fakturorna du säjer till oss) baseras bland annat på hur många fakturor du säljer, hur stora fakturabeloppen är  samt vem/vilka som står som fakturamottagare.

Du kan se ett exempel här: vad kostar fakturaköp?

Nej, du avgör själv vilka fakturor du vill sälja. Du får dock ett förmånligare pris ju större det totala värdet är på de fakturor du säljer under ett år.

Så snart vi mottagit din faktura, börjar vi behandla den. Vi betalar i normalfallet ut pengarna samma dag. I vissa fall behöver vi få ett så kallat leveransgodkännande från din kund för att säkerställa att utbetalningen kan ske, vilket gör att betalningen kan göras så snart vi fått det.

Ibland får vi frågan om vi köper fakturor till privatpersoner. Det gör vi. Vi köper både fakturor som är utställda till företag och privatpersoner. Tänk dock på att vi aldrig tar över fakturor som du redan skickat till din kund, oavsett om det är ett företag eller en privatperson.

 

Det stämmer. När vi köper dina fakturor via tjänsten fakturaköp, äger vi din kundfordran. För att undvika missförstånd, framgår det tydligt på fakturan att vi tagit över fordran och till vilket bankgiro din kund ska göra inbetalningen.

 

 • När du säljer en faktura till oss är vi måna om att dina kunder får den information som behövs för att de ska känna sig trygga och förstå processen. Vi har därför tagit fram en information som vi alltid hänvisar till på fakturan som skickas till dina kunder.
 • Vill du veta mer om vilken information dina kunder får av oss? Då kan du klicka här för mer information.
 • Naturligtvis är du välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer om hur vi hanterar relationen med dina kunder efter att vi köpt en av dina fakturor.

Ja, vi tillämpar ingen nedre eller övre beloppsgräns när vi köper fakturor.

 • Vi sköter alla fakturor som vi har köpt av dig med fullkomlig transparens.
 • Du kan enkelt och vid en tidpunkt som passar dig, logga in på din kundsida (på vår hemsida). Där ser du  vilka fakturor som blivit betalda och om påminnelser har skickats ut.
 • Du kan också få samma information skickat till dig automatiskt med e-post.

När du säljer en faktura till oss skickar vi originalfakturan till din kund. På fakturan finns en tydlig notering att fakturan är överlåten på oss. Fakturan skickas alltså med Factoringgruppen som avsändare då vi tagit över din kundfordran.

 • Vi vet att goda kundrelationer är det viktigaste i alla företag, därför är det vår högsta prioritet att värna och vårda relationen till dina kunder när du använder fakturaköp hos oss.
 • Factoringgruppens grundare och många av våra anställda har lång erfarenhet inom service- och tjänsteyrken. Yrken där smidighet och kundservice är viktiga faktorer för att lyckas. Vi är därför mycket medvetna om vikten av att sköta kundrelationer och att alltid behandla dina kunder med respekt och vänlighet. Det vet vi också ger bäst förutsättningar för ett gott resultat.

Att sälja din första faktura är en både enkel och snabb process. Kontakta oss så så hjälper vi dig att starta upp tjänsten. Du är alltid välkommen att kontakta oss – vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal!

🍪 Mmm... cookies

Genom att fortsätta på sidan accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy.