Sälja fakturor:
fokusera på affären, så sköter vi likviditeten

Att vara företagare är utmanande och omväxlande - och innebär alltid viss oregelbundenhet i betalningarna. När du säljer dina fakturor till oss hjälper vi dig att jämna ut företagarlivet lite grann. Så att du kan fokusera på att utveckla och driva ditt företag - och använda likviditeten på ett produktivt sätt.

Sälj dina fakturor – låt pengarna göra nytta idag

När du säljer dina kundfakturor till oss får du dina pengar avsevärt mycket tidigare än om du hade skickat fakturorna till din kund. Idag är kredittider på upp till 90 dagar inte ovanligt. Som kund hos oss slipper du att vänta på betalning och kan istället låta pengarna göra nytta i företaget redan idag.

Vad vinner jag på att sälja fakturor?

Från det att vi har erhållit din faktura brukar vi kunna göra utbetalning till dig redan samma dag eller dagen därpå. Och det finns många fördelar med att använda sig av factoring eller fakturaköp, såsom förbättrad likviditet, minskad administration och lägre kreditrisker.

 • God likviditet är viktigt i alla företag. Det ger större utrymme för investeringar och andra satsningar.
 • Enklare administration. När du säljer dina fakturor till oss bevakar dem, gör påminnelser eller anlitar inkassobyrå om fakturorna inte betalas i tid.
 • Frihet att bestämma vilka fakturor du vill sälja, detta kan till exempel bero på vilken dagsform ditt företag har.

Factoring ger dig helt enkelt frihet, tid och utrymme så att du kan satsa på din verksamhet och slippa bekymmer med likviditet och brist på kapital. Och du betalar bara för de fakturor du säljer till oss – inget annat. Läs mer om fördelarna med att sälja fakturor här.

Så gör jag för att sälja en faktura

 • 1. Teckna avtal

  Vi börjar med att sätta oss ner och skriva ett avtal som bland annat reglerar om en mindre procentsats som dras från fakturabeloppet. Det blir din kostnad för att du säljer dina fakturor.

 • 2. Välj vilka fakturor du vill sälja

  Du väljer löpande vilka fakturor du vill sälja och skickar originalfakturor till oss antingen via epost, post eller via inlämning på vårt kontor.

 • 3. Fakturorna skickas till din kund

  På fakturan står det att den är överlåten till Factoringgruppen och vilket bankgiro som gäller för betalningen. Klart och tydligt på fakturan för att undvika fel.

 • 4. Pengarna på ditt konto

  Betalningen för dina fakturor går sedan enligt vårt avtal direkt till ditt företagskonto. Ofta betalar vi ut pengarna samma dag eller senast dagen därefter.

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”