Sälj dina kundfakturor till oss - frigör pengar redan idag

Att sälja fakturor, en eller flera, till ett factoringbolag är ett snabbt och enkelt sätt att frigöra kontanter i din verksamhet. Här ser du hur det fungerar hos oss, samt vanliga frågor om factoring. Vi jobbar utifrån en transparent modell för att du ska kunna känna dig trygg. Du kan läsa mer längre ned på sidan.

Få ut pengarna från dina fakturor snabbare

Idag är kredittider på 30 dagar eller mer inte ovanligt, vilket gör att du tyvärr får vänta länge innan du får betalt. När vi köper fakturor av ditt företag får du betalt för dina kundfordringar mycket snabbare. I de flesta fall får du in pengarna redan inom två timmar. Genom att sälja fakturan frigör du kapital som gör nytta i företaget, istället för att agera bank åt dina kunder.

Fördelar med att sälja fakturor

Betala bara för de fakturor du väljer att sälja

När du använder dig av factoring genom Factoringgruppen betalar du bara för de fakturor du säljer. Du kan känna dig trygg i att du slipper årsavgifter och startavgifter som förekommer exempelvis vid checkkredit/kontokredit.

Finansiera tillväxt och nya affärsmöjligheter

Om ditt företag står inför ett större projekt eller behöver göra investeringar krävs kapital. Factoring kan ge dig den extra likviditet som behövs. Många företagare vill sälja fakturor under vissa perioder, till exempel för att kunna agera snabbare vid upphandlingar och förhandlingar samt för att finansiera ny utrustning.

Minska företagets fakturaadministration

En av de mest populära delarna med att sälja fakturor till Factoringgruppen är att det ingår i tjänsten att vi bevakar dina fakturor. Det innebär att vi sköter eventuella påminnelser men också inkasso om det skulle gå så långt. Vi tar hand om det tråkiga för att du ska kunna få tid till att vårda dina kunder.

Vad kostar det?

Vår prissättning är individuell och bygger på ett flertal faktorer. Det innebär att den provision du betalar (dvs det procentuella avdraget på fakturorna du säljer till oss) varierar. Oftast blir ditt pris mellan cirka 2 och 5 procent av fakturans värde. Men vilken procentsats just du får beror bland annat på hur många fakturor ditt företag säljer, hur stora fakturabeloppen är samt vem din fakturamottagare är.

Så fungerar det

Att sälja en eller flera av företagets fakturor går både snabbt och enkelt. För att du ska känna dig trygg förklarar vi hur det går till hos oss:

  • Börja med att teckna avtal med oss. Vi börjar med att skriva ett avtal om fakturaköp, som bland annat reglerar den procentsats som ska dras från fakturabeloppet. Vi har inga uppstartskostnader, den enda kostnaden du får är procentavdraget, per faktura.
  • Välj vilka fakturor du vill sälja. Hos oss kan du sälja en eller flera fakturor. Vi har inget minimiantal eller minimibelopp på fakturorna, vilket gör att du kan sälja fler av företagets fakturor. När du ska sälja en faktura skickar du originalfakturorna via e-post, post eller via Mina sidor.
  • Vi skickar fakturan till din kund. När du sålt en faktura till oss, tar vi över din kundfordran och skickar fakturan till din kund. Det framgår alltid tydligt på fakturan att den är överlåten till oss samt vilket bankgiro som gäller för betalningen.
  • Pengarna utbetalas till ditt företagskonto. Så snart vi har skickat ut fakturan till din kund, får du beloppet utbetalat direkt till ditt företagskonto, enligt vårt avtal. I de flesta fall betalar vi ut pengarna samma dag, inom några timmar, för att du ska kunna få betalt så snabbt som möjligt.

Fördelar med att sälja fakturor

Ha alltid tillräcklig likviditet för företagets utbetalningar

Det finns många fördelar för dig som vill sälja fakturor. Med god tillgång till kontanta medel kan du känna dig trygg och slipper oroa dig över om du har tillräcklig likviditet för att betala skatter, löner, leverantörsfakturor och andra utgifter.

Sälj fakturan för att förbättra företagets nyckeltal

Genom att få betalt direkt får du också bättre förhandlingsläge gentemot uppköpare och potentiella kunder. Detta då ditt företags möjlighet att leverera bland annat bedöms utifrån företagets likviditet.

Sömlös integration

Jobbar du med Visma, Fortnox, Bokio eller Bygglet? Utmärkt! De integreras sömlöst med Factoringgruppens system.

Factoringgruppens tjänster kan integreras med Fortnox, Visma, Bygglet osv.

Vanliga frågor

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.