Sälj dina kundfakturor till oss - frigör pengar redan idag

Att sälja fakturor, en eller flera, till ett factoringbolag är ett snabbt och enkelt sätt att frigöra kontanter i din verksamhet. Här ser du hur det fungerar hos oss, samt vanliga frågor om factoring.

Man som sitter vid skrivbord framför papper och laptop, medan han pratar i telefon.

Få ut pengarna från dina fakturor snabbare

Idag är kredittider på upp till 30-60 dagar inte ovanligt, vilket gör att du tyvärr får vänta länge innan du får betalt. När vi köper fakturor av ditt företag får du betalt för dina kundfordringar mycket snabbare – i de flesta fall redan inom två timmar. Genom att sälja faktura frigör du alltså kapital som kan göra nytta i företaget, istället för att du ska agera bank åt dina kunder.

Ha alltid tillräcklig likviditet för företagets utbetalningar

Med god tillgång till kontanta medel slipper du oroa dig över om du har tillräcklig likviditet för att betala skatter, löner, leverantörsfakturor och andra utgifter.

Finansiera tillväxt och nya affärsmöjligheter

Om ditt företag står inför ett större projekt eller behöver göra investeringar krävs kapital. Då ger factoring den extra likviditet som behövs. Många företagare använder till exempel factoring för att kunna agera snabbare vid upphandlingar och förhandlingar samt för att finansiera ny utrustning.

Minska företagets fakturaadministration

Det ingår i vår fakturaservice att vi sköter all fakturabevakning, gör betalningspåminnelser och kan även sköta inkasso i de fall du har kunder som inte betalar i tid.

Sälj fakturan för att förbättra företagets nyckeltal

God likviditet kan i många fall också innebära att ditt förhandlingsläge blir bättre gentemot uppköpare och potentiella kunder. Detta då ditt företags möjlighet att leverera bland annat bedöms utifrån företagets likviditet.

Betala bara för de fakturor du väljer att sälja

När du använder dig av factoring genom Factoringgruppen betalar du bara för de fakturor du säljer. Du slipper alltså årsavgifter och startavgifter som förekommer exempelvis vid checkkredit/kontokredit.

Vill du ha ett personligt upplägg?

Skicka en förfrågan för att för att ditt personliga prisförslag eller ring oss direkt på 031 719 99 20.

Så fungerar det

Att sälja en eller flera av företagets fakturor går både snabbt och enkelt. Här nedanför ser du hur det går till hos oss.

  • Börja med att teckna avtal med oss. Vi börjar med att skriva ett avtal om fakturaköp, som bland annat reglerar den procentsats som ska dras från fakturabeloppet. Vi har inga uppstartskostnader, den enda kostnaden du får är procentavdraget, per faktura.
  • Välj vilka fakturor du vill sälja. Hos oss kan du sälja en eller flera fakturor. Vi har inget minimiantal eller minimibelopp på fakturorna, vilket gör att du kan sälja fler av företagets fakturor. När du ska sälja en faktura skickar du originalfakturorna via e-post, post eller vårt online-system.
  • Vi skickar fakturan till din kund. När du sålt en faktura till oss, tar vi över din kundfordran och skickar fakturan till din kund. Det framgår alltid tydligt på fakturan att den är överlåten till oss samt vilket bankgiro som gäller för betalningen.
  • Pengarna utbetalas till ditt företagskonto. Så snart vi har skickat ut fakturan till din kund, betalar vi beloppet direkt till ditt företagskonto, enligt vårt avtal. I de flesta fall betalar vi ut pengarna samma dag, inom några timmar.

Vanliga frågor

Vill du bli uppringd?

Vårt team av experter står redo att diskutera era behov för att hitta rätt lösning.

Eller hör av dig när du har en stund över på 031-719 99 20

Sälja med eller utan regress

Sälja med regress?

I korthet betyder detta att de fakturor som du sålt och som din kund inte betalar, går tillbaka till dig som fakturautställare. Regress betyder i det här fallet alltså ”återgång”. Normalt sker detta efter ett visst antal avtalade dagar.

Sälja utan regress?

Fakturaköp utan regress innebär att factoringföretaget tar över risken för att fakturamottagaren inte betalar fakturan (i alla fall på papperet). Med denna typ av factoring behöver factoringbolaget göra en striktare kreditbedömning av dig och dina kunder, vilket oftast betyder att färre fakturor går att sälja.

Vilket alternativ är bäst?

  • När du säljer en faktura med regress går flera av dina fakturor att sälja. Det blir dessutom billigare än att sälja dem utan regress, eftersom factoringbolaget tar en mindre kreditrisk.
  • Att sälja faktura utan regress innebär på motsvarande sätt att räntan du betalar blir högre och att färre av dina fakturor går att sälja. Det gör också att det kan ta längre tid för factoringbolaget att göra kreditbedömning, vilket är negativt om snabba utbetalningar är viktigt för dig.

Värt att känna till är att factoringföretag (trots att det kan låta så) aldrig står för affärsrisken vid fakturaköp utan regress, enbart kreditrisken. Så om din kund går i konkurs kommer din faktura ändå att gå tillbaka till dig som fakturautställare.

Vår rekommendation?

Vi rekommenderar alltid fakturaköp med regress om det är viktigt med snabba utbetalningar, konkurrenskraftigt pris och möjlighet att sälja alla företagets fakturor, inte bara enstaka.

Vill du få mer information?

Om dina frågor inte blivit besvarade här kan du ringa vår centrala växel eller kontakta oss via mail

Om du vill prata direkt med någon av våra lokala representanter kan du besöka oss i:

Göteborg, Stockholm, Skåne eller Norrland.

Vill du få en kostnadsfri prisuppgift?

Om du vill få en prisuppgift/offert så är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller 031-7199920.

Sömlös integration

Jobbar du med Visma, Fortnox, Bokio eller Bygglet? Utmärkt! De integreras sömlöst med Factoringgruppens system.

Factoringgruppens tjänster kan integreras med Fortnox, Visma, Bygglet osv.

Sälj dina fakturor till oss. Frigör både tid och pengar till smarta investeringar.