Sälja fakturor:
fokusera på affären, så sköter vi likviditeten

Att vara företagare är utmanande och omväxlande - och innebär alltid viss oregelbundenhet i betalningarna. Att sälja dina fakturor till oss innebär att du jämnar ut företagarlivet lite grann. Så att du kan fokusera på att utveckla och driva ditt företag - och använda likviditeten på ett produktivt sätt.

Sälj dina fakturor – låt pengarna göra nytta idag

Som företagare skickar du löpande ut fakturor till dina kunder, för att få betalt för de produkter och tjänster du sålt. Att sälja fakturor är enkelt: vi köper din kundfaktura, tar över din kundfordran och du får betalt för den – oftast samma dag.

Varför ska jag sälja fakturor?

När du säljer dina fakturor till oss får du alltså dina pengar avsevärt mycket snabbare än om du hade skickat fakturorna till din kund. Idag är kredittider på upp till 90 dagar inte ovanligt, vilket gör att du får agera bank åt dina kunder.

Som kund hos oss slipper du att vänta på att din kund ska betala sin faktura. På det sättet frigör du likvida medel i företaget och du kan låta pengarna göra nytta i företaget redan idag.

Många fler fördelar!

Utöver snabb tillgång till likvida medel, finns det många andra fördelar med att använda sig av factoring, eller fakturaköp:

 • Förbättrad likviditet. God likviditet är viktigt i alla företag. Det ger större utrymme för investeringar och andra satsningar.
 • Enklare administration. När du säljer dina fakturor till oss bevakar dem, gör påminnelser eller anlitar inkassobyrå om fakturorna inte betalas i tid.
 • Frihet att bestämma vilka fakturor du vill sälja, detta kan till exempel bero på vilken dagsform ditt företag har.

Hur startar man?

 • Instruktion 1

  1. Teckna avtal
  med oss

  Vi börjar med att sätta oss ner och skriva ett avtal som bland annat reglerar om en mindre procentsats som dras från fakturabeloppet. Det blir din kostnad för att du säljer dina fakturor.

 • Bild som beskriver vilka fakturor man väljer att sälja

  2. Välj vilka fakturor du vill sälja

  Du kan sälja enstaka fakturor, flera eller alla. Det avgör du. Du väljer löpande vilka fakturor du vill sälja och skickar originalfakturorna till oss via epost, post, vårt onlinesystem eller via inlämning på vårt kontoret.

 • Bild som illustrerar att fakturorna skickas till kunden

  3. Vi skickar fakturan till din kund

  På de fakturor du väljer att sälja framgår tydligt att de är överlåtna till oss på Factoringgruppen, samt vilket bankgiro din kund ska använda för inbetalningen. Klart och tydligt på fakturan, för att undvika fel.

 • Pengar direkt Factoring, Factoringgruppen

  4. Pengarna betalas till ditt företagskonto

  När vi tagit över kundfordran och skickat fakturan till din kund genomför vi utbetalningen direkt till ditt företagskonto, enligt vårt avtal. I de flesta fall betalar vi ut pengarna samma dag, inom några timmar.

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”

Vad innebär det att sälja fakturor till oss?

Factoring ger dig frihet, tid och utrymme så att du kan satsa på din verksamhet och slippa bekymmer med likviditet och brist på kapital. Om du arbetar i ett företag i tillväxt, ger den extra likviditet som factoring frigör möjlighet att finansiera företagets tillväxt. Och du betalar bara för de fakturor du säljer till oss – inget annat.

Inga minimibelopp på fakturorna

Värt att känna till är att vi på Factoringgruppen inte tillämpar några miniminivåer (dvs du kan sälja fakturor, oavsett vilket fakturabelopp de har).

Ska jag sälja med regress eller utan regress?

Om du har kikat runt lite på olika alternativ för fakturaköp, har du säkert sett att det finns två olika typer av fakturaköp: med eller utan regress. Vi erbjuder bara factoring med regress. Av flera anledningar.

Sälja fakturor med regress:

I korthet betyder detta att de fakturor som du sålt och som din kund inte betalar, går tillbaka till dig som fakturautställare. Regress betyder i det här fallet alltså ”återgång”. Normalt sker detta efter ett visst antal avtalade dagar.

Att sälja fakturor med regress möjliggör för dig att sälja fler av dina fakturor och det är ofta billigare än att sälja dem utan regress då factoringbolaget tar en mindre risk.

Sälja fakturor utan regress:

Detta är fakturaköp som innebär att factoringbolaget, på papperet, tar över risken för att fakturamottagaren inte betalar fakturan. Nackdelen med denna typ av factoring är att factoringbolaget gör en hårdare kreditkoll på dina kunder och färre fakturor går att sälja.

Den ökade risken innebär också att räntan blir högre. Samtidigt står aldrig factoringbolaget för affärsrisken, så om din kund går i konkurs kommer din faktura ändå att gå tillbaka till dig som fakturautställare.

Vill du veta mer? Kontakta oss eller läs mer om fördelarna med att sälja fakturor, eller hur factoring fungerar.