Belåna faktura:
vi erbjuder även fakturabelåning

Står du inför ett nytt steg i ditt företagande eller funderar på att göra en investering? Då har du troligtvis också behov av kapital. Vi erbjuder därför även kortfristiga företagslån som alternativ till factoring.

På Factoringgruppen vill vi ha ett nära och personligt samarbete med våra kunder. Därför diskuterar vi gärna alternativ till fakturaköp när du har behov av extra kapital. Det kan exempelvis röra sig om kapitaltillskott som ligger utanför våra traditionella factoringtjänster, såsom ett kortfristigt lån och fakturabelåning.

Hur fungerar det att belåna faktura?

I korthet innebär fakturabelåning att du, istället för att sälja fakturan som vid fakturaköp, får ett lån där värdet på dina kundfakturor utgör grunden för lånet. Dina kundfakturor belånas upp till en viss procentsats av fakturabeloppet och lånesumman kan betalas ut efter att dina fakturor belånats. Oftast kan detta ske inom en arbetsdag efter att belåningen godkänts. Fakturorna står då som säkerhet för lånet.

Prata med oss!

Vårt mål är alltid att du får en så smidig finansiering för ditt företag som möjligt. Kontakta oss därför gärna om du vill diskutera ditt kapital- eller likviditetsbehov.

 • Ställningsbyggare, Malmö

  ”För oss är factoring ett bra alternativ till andra finansieringslösningar. Factoringgruppen har varit med oss i snart tre år och vi är jättenöjda.”

 • Grossist, Stockholm

  ”Vår erfarenhet av Factoringgruppen: det bara funkar. Gott så! Vi rekommenderar. ”

 • Transportbolag, Kungälv

  ”Vi har många fakturor varje månad så för oss var det viktigt att ha en egen kontaktperson. Vi har använt andra lösningar innan, men Factoringgruppens personliga modell funkar bäst för oss.”

 • Måleriföretag i Karlstad

  ”Vi har arbetat med Factoringgruppen i snart fem år. De är enkla att nå och alltid snabba att svara om vi har frågor. Vi rekommenderar dem!”

 • Snickare, Göteborg

  ”Factoringgruppen har grym service och är enkla att ha att göra med. Alltid snabb utbetalning och inget krångel. Tumme upp från oss!”