Del 4

Vad kostar factoring?

När du säljer en faktura behåller factoringföretaget en mindre andel av varje faktura. Detta är kostnaden för att använda factoring och oftast tillkommer en administrativ avgift per faktura.

Exempel på kostnad för factoring

När du säljer dina fakturor till ett factoringföretag brukar det se ut ungefär så här:

 • Fakturabelopp: 10 000 kr
 • Avdrag (3%): 300 kr
 • Återstående belopp: 9 700 kr
 • Hanteringsavgift/faktura: 50 kr
 • Total kostnad: 350 kr (avdrag + fakturaavgift)

Denna kostnad ska täcka företagets kostnader, administration, refinansiering och andra interna kostnader i samband med faktureringen. Procentsatsen som factoringföretaget tar ut av dig som fakturautställare ligger oftast mellan 2–5% på fakturasumman. Den exakta siffran beror på flera olika faktorer, såsom fakturamottagarens kreditvärdighet, totalt antal fakturor som avtalas om och deras totala omfattning i kronor och ören.

Tänk på att ovanstående bara är kostnadsexempel och inte vad det kostar hos oss på Factoringgruppen, vi tillämpar individuell prissättning. Om du vill få en prisuppgift för ditt företag, fyll i formuläret här, så återkommer vi med en offert inom kort.

Vad ingår i priset?

Priset för att sälja dina fakturor varierar med en halv – eller någon – procentenhet mellan olika leverantörer. Ditt factoringföretag är din förlängda arm gentemot dina kunder. Se därför till att de känner till din verksamhet och dina kunder och att du har en personlig kontaktperson som du enkelt kan kan nå om du behöver.

Psst! Vill du veta hur det funkar att vara kund hos oss och vad våra factoringtjänster kostar? Ring oss på 031-719 99 20 eller kontakta oss, så berättar vi mer.

Det här får du som kund hos Factoringgruppen

Testa oss gärna – vi erbjuder mycket konkurrenskraftigt pris, snabb utbetalning och en factoringtjänst där du alltid vet vem du ringer om det behövs.

 • Snabb utbetalning
  Factoringgruppen erbjuder en av marknadens snabbaste utbetalningar. Vi betalar oftast ut pengarna till ditt företagskonto redan samma dag.
 • Factoring med personlig service
  Dina kunder är det viktigaste för dig. Därför behandlar vi dem alltid med respekt och service – i alla lägen. Och vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal.
 • Superenkel administration
  Fakturabevakning, påminnelser och administration sköter vi åt dig – så att du kan fokusera på att driva och utveckla ditt företag.