Vad är factoring? Vanliga frågor och svar

Hur funkar factoring? Hur säljer man fakturor? Vilka fördelar kan jag få? Hur går processen till och vad bör jag tänka på?

Vanliga frågor och svar

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna som rör factoring, att sälja fakturor och vårt arbetssätt. Givetvis är du också varmt välkommen att höra av dig till oss med de frågor som du inte får svar på här.

Vanliga frågor kring factoring och att sälja fakturor:

När du säljer dina fakturor till oss får du snabbt den likviditet som du behöver i din verksamhet och slipper ligga ute med pengar innan du får betalt av din kund. Genom att sälja din faktura till oss får du också:

 • Minimerad och enkel administration
 • Slipp fakturapåminnelser och kundreskontran – det tar vi hand om
 • Bättre tajming mellan verksamhetens utlägg och intäkter
 • Ökad likviditet vid momsbetalningar och löneutbetalning
 • Möjlighet att ge dina kunder flexibla betalningsvillkor
 • Möjlighet att utnyttja kassarabatter hos dina leverantörer

Läs mer om att sälja fakturor här.

Vi använder oss av individuell prissättning, vilket bland annat baseras på vilket typ av avtal som tecknas, hur många fakturor du säljer, hur stort fakturabeloppet är samt vem/vilka som är fakturamottagare.

Se räkneexempel här.

Få ditt prisförslag

Du måste inte sälja alla dina fakturor, utan väljer helt själv vilka fakturor du vill sälja -enstaka eller flera. Antingen skapar du dina fakturor elektroniskt direkt i vårt system eller så mailar du dem till oss.

Så snart vi mottagit din faktura, börjar vi behandla den och insättning kan därför i de flesta fall ske till ditt företagskonto samma dag eller senast dagen därpå .

 • Vi köper både fakturor som är utställda till företag och privatpersoner.
 • Tänk dock på att vi aldrig tar över en faktura som redan är utskickad till kunden.

Nej, vi tillämpar ingen nedre eller övre beloppsgräns när vi köper fakturor.

När du säljer en faktura till oss skickar vi din originalfaktura till din kund, med en notering att fakturan är överlåten på oss. Fakturan skickas med Factoringgruppen som avsändare då vi tagit över din kundfordran.

 • Vi vet att dina kunder och kundrelationer är det viktigaste för att din verksamhet ska må bra och vara långsiktigt lönsam. Därför är de också det för oss.
 • Factoringgruppens grundare och de flesta av våra anställda har sin bakgrund inom service- och tjänsteyrken. Yrken där smidighet och kundservice är viktiga faktorer för att lyckas. Vi är därför mycket medvetna om vikten av att vårda en kundrelation och att alltid behandla dina kunder med respekt och vänlighet. Det vet vi också ger bäst förutsättningar för ett gott resultat.
 • Vill du veta mer eller vill du veta hur du gör för att sälja en av dina fakturor? Du är alltid välkommen att kontakta oss – vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal.

När vi köper dina fakturor via tjänsten fakturaköp, tar vi också över fordran på din kund. Detsamma gäller när du belånar dina fakturor. Du kan läsa mer om fakturabelåning här.

 • När du säljer en faktura till oss är vi måna om att dina kunder får den information som behövs för att de ska känna sig trygga och förstå processen. Vi har därför tagit fram en information som vi alltid hänvisar till på fakturan som skickas till dina kunder.
 • Vill du veta mer om vilken information dina kunder får av oss? Här kan du läsa om hur vilken information som framgår för fakturamottagare.
 • Naturligtvis är du välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer om hur vi hanterar relationen med dina kunder efter att vi köpt en av dina fakturor.
Kontakta oss

Vill du bli uppringd?

Vårt team av experter står redo att diskutera era behov för att hitta rätt lösning.

Du kan även ringa oss direkt på
031-719 99 20

Sälj dina fakturor till oss. 
Frigör både tid och pengar till smarta investeringar.

🍪Mmm... cookies

Genom att fortsätta på sidan accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy.